Judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea sunt miercuri, pana la ora 20.00, subcod portocaliu de viscol. De asemenea, doua treimi din tara sunt, pana joi ora 10.00 sub cod portocaliu de ger, iar 13 judete din nord-vestul tarii sunt, tot pana maine dimineata, sub cod galben de temperaturi scazute.Circulatia este oprita, miercuri dimineata pe A2 si A4, pe drumuri nationale din judetele Constanta, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Teleorman, Ilfov si Vrancea si pe alte 47 de drumuri judetene din tara. CFR a anuntat si ca 99 de trenuri au fost anulatemiercuri.

Circulatie in conditii de iarna in toata taraFoto: Facebook / CFR Calatori

LIVETEXT, desfasurarea evenimentelor de miercuri:

16.51 Trenul 1576 care circula pe ruta Galati - Bucuresti Nord, in care se afla aproximativ 280 de persoane, a fost blocat in camp, din cauza unor defectiuni tehnice, potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al ISU Braila, lt.col. Stefan Stoian.

16.02 Scolile vor ramane inchise in judetul Giurgiu si in perioada 1-2 martie, conform unei decizii luata miercuri de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU).

15:40 A fost inchisa circulatia rutiera pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 38, intre Agigea si Negru Voda, km 0+000 - km 53+800

14:37Suspendarea cursurilor in toate scolile din judetul Braila se prelungeste si pentru zilele de 1 si 2 martie, dupa ce elevii au stat acasa in zilele de 27 si 28 februarie.

13:38 DN2 a fost redeschis! CNAIR anunta ca a fost redeschisa circulatia rutiera pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 2, intre localitatile Lilieci (jud. Ialomita) - Spataru (jud. Buzau), km 26+280 - km 104+800.

13.27Trei drumuri nationale din judetul Buzau sunt in continuare blocate, o localitate cu aproape 800 de abonati a ramas fara curent electric, iar in 33 de scoli cursurile sunt suspendate, a anuntat dupa-amiaza Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta. Raman inchise circulatiei tronsoanele de drum national, DN 2C intre Costesti - limita judet Ialomita, DN 2 intre Buzau - limita judet Ialomita, DN 22 intre Ramnicu Sarat - limita judet Braila

12.57Cursurile din invatamantul preuniversitar in judetul Ialomita se suspenda in perioada 1-2 martie, au anuntat miercuri reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Ialomita.

12:28Codurile galben si portocaliu de ger, prelungite pana vineri seara

11:15 HARTA INTERACTIVA Drumurile nationale si autostrazile blocate din cauza viscolului. Situatia la moment

10.57Cursurile in toate unitatile de invatamant din judetul Olt vor fi suspendate si in zilele de 1 si 2 martie, din cauza ninsorii si a temperaturilor scazute, a anuntat miercuri dimineata Inspectoratul Scolar

10:23Tulcea: Adolescent care a plecat bicicleta la drum si s-a ratacit din cauza viscolului, salvat de politisti

10:06Primaria Capitalei: 80% din artere principale sunt "la negru" si circa jumatate din strazile secundare au fost deszapezite

09:56 Traficul autovehiculelor pe toate drumurile judetene si pe sase sectoare de drumuri nationale din Tulcea este inchis miercuri dimineata, din cauza ninsorilor si a viscolului. Potrivit ISU Delta, cele sase drumuri nationale pe care circulatia este imposibila sunt DN 22A Cataloi-limita de judet Constanta, DN22D Horia-intersectie DN 22A, DN22D Ciucurova-2 Cantoane, DN 22F Izvoarele-Nlabant, DN 22 Baia-limita judet Constanta si DN 22A Cataloi-Saraiu.

09:49In cursul diminetii, 16 curse aeriene au inregistrat intarzieri de pana la 30-40 de minute si, punctual, de pana la 60 de minute pe aeroportul Otopeni, generate de necesitatea degivrarii aeronavelor inainte de decolare si/sau de handlingul la sol ingreunat de conditiile meteo, a anuntat miercuri Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB). De asemenea, nicio cursa nu este anulata pe Aeroportul Henri Coanda din cauza conditiilor meteo. (News.ro)

09:23 Giurgiu: DN 41 Oltenita- Calarasi - Daita - Giurgiu, DN 5A Adunatii Copaceni - Hotarele - Giurgiu si DN 5B Ghimpati-Giurgiu sunt inchise. Totodata, pe DN 5 Bucuresti - Giurgiu se circula cu restrictii de tonaj pentru masinile cu masa mai mare de 12 tone.

09:19In Teleorman se intervine pentru preluare unei gravide din localitatea Copaceni, a declarat la Digi 24 Adrian Dragomir de la ISU Teleorman. De asemenea, potrivit lui Dragomir, o persoana cu fractura la mana stanga este preluata cu senilata pentru a fi dusa la o ambulanta.

09:06La aceasta ora sunt inchise 19 drumuri nationale si 59 judetene, in principal din cauza vizibilitatii reduse, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

09:02O ambulanta cu doi copii a ramas inzapezita pe DN 22 Tulcea-Constanta

08:51DN 2, pe tronsonul Buzau - Urziceni, si DN 2C, intre Costesti si limita cu judetul Ialomita, au fost inchise, miercuri dimineata, din cauza ninsorii, viscolului si a lipsei de vizibilitate, potrivit Comitetului pentru Situatii de Urgenta Buzau. (Agerpres)

08:34O masina s-a rasturnat la iesirea din Vaslui, trei persoane au fost ranite

-------------------

Scolile raman inchise toata saptamana in Bucuresti si in judetul Teleorman, din cauza ninsorilor. Miercuri cursurile vor fi suspendate in judetele judetele Braila, Ialomita, Olt, Giurgiu, Constanta. In Dolj si Arges cursurile vor fi suspendate pana joi inclusiv. In Tulcea, miercuri, unitatile vor ramane inchise, cu exceptia gradinitelor cu program prelungit.