Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, va prezenta miercuri, de la ora 11,00, la Sala de Marmura a Cercului Militar National din Bucuresti, raportul de activitate al DNA pe anul 2017, transmite Agerpres. La eveniment si-a anuntat prezenta si presedintele Klaus Iohannis.

In schimb, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat marti, dupa un schimb de replici cu Laura Kovesi in timpul sedintei CSM, ca nu va veni la prezentarea bilantului, pentru ca nu a primit la timp raportul de activitate al DNA.

"Maine aveti bilantul, maine este 28 februarie si pana maine trebuia sa imi trimiteti raportul (n.r. - de activitate pe 2017) si nu l-am primit. Aveti o explicatie? Mi-ati trimis si o invitatie si va multumesc, dar sigur nu voi veni, ca eu vin acolo sa ma uit la dumneavoastra ca ministru al Justitiei fara a va indeplini obligatia din lege sa imi dati raportul. (...) Potrivit legii, raportul se trimite la invitati", i s-a adresat Toader sefei DNA.

Acest refuz vine si in contextul in care ministrul Justitiei a solicitat declansarea procedurii de revocare din functie a Laurei Kovesi, propunere care a primit marti aviz negativ din partea CSM.