Aproape 350 de utilaje de deszapezire si peste 1.000 de angajati care curata zapada de la statiile RATB, gurile de metrou, de pe trotuare si treceri de pietoni intervin luni seara in Bucuresti, a anuntat Primaria Capitalei, informeaza news.ro.

Politistii locali din cadrul Directiei Control a Politiei Locale a Municipiului Bucuresti desfasoara in acest moment actiuni de verificare privind respectarea programelor de deszapezire si combatere polei. Astfel, la ora 19.30 se aflau in teren 343 de utilaje de deszapezire care actionau in baterii prin pluguit si imprastiat material antiderapant, dar si peste 1.000 de operatori manuali care interveneau pentru curatarea statiilor RATB, a gurilor de metrou, a trotuarelor si a trecerilor de pietoni, anunta Primaria Capitalei.

Municipalitatea spune ca se actioneaza astfel cu prioritate pe arterele principale, pe cele cu transport public, dar si pe cele care asigura accesul la institutiile de interes public sau social, continuandu-se cu arterele laterale.

De asemenea, echipele Directiei Generale de Asistenta Sociala vor monitoriza si in aceasta seara cele 31 de persoane care refuza cazarea in centrele Municipalitatii. Acestia vor primi atat hrana calda, cat si geci, paturi si bocanci. Zonele monitorizate sunt Gara de Nord, Unirii, Universitate, Bulevardul Magheru-Piata Romana, Dinicu Golescu. Centrele Municipalitatii au in momentul de fata aproximativ 400 de persoane cazate la Adapostul din Pallady, 45 de persoane la Centrul de Tranzit si 15 la Adapostul de Barbati Berceni.

Municipalitatea a pus la dispozitia cetatenilor un Telverde- 0.800.800.868 - unde acestia pot sesiza eventualele probleme aparute din cauza vremii. Totodata, bucurestenii sunt rugati sa semnaleze la numarul de telefon 021/9524 prezenta pe strada sau in spatiile comune ale blocurilor a persoanelor fara adapost, pentru ca acestea sa fie preluate de Politia Locala si transportate la centrele sociale ale Capitalei.