Circulatia rutiera pentru toate categoriile de autovehicule pe sectorul de autostrada cuprins intre Cernavoda si Constanta a fost oprita, luni, dupa ora 16:30, din cauza viscolului puternic ce reduce vizibilitatea spre zero. Circulatia se va circula deviat pe DN 22C, intre Cernavoda si Murfatlar, si pe DN 3, intre Murfatlar si Constanta, anunta Compania de Drumuri.

Autostrada Soarelui A2Foto: USER UPLOADED

Politia rutiera, impreuna cu utilajele CNAIR S.A. vor asigura evacuarea autovehiculelor aflate pe sectorul afectat, in sistem de trafic controlat.

Avand in vedere ca incepand cu ora 07:00 a intrat in vigoare codul portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite si vizibilitate scazuta recomandam conducatorilor auto sa plece la drum doar in cazuri de stricta necesitate. Cele mai afectate judete de conditiile meteorologice extreme din aceasta perioada sunt Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea si municipiul Bucuresti.

"Facem din nou apel la conducatorii auto sa circule prudent, sa adapteze viteza la conditiile din trafic, sa plece la drum doar daca au autovehiculele echipate corespunzator pentru conditii de iarna si sa se informeze in prealabil cu privire la conditiile de trafic din zonele tranzitate", transmite CNAIR.