Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a decis luni ca premierul Viorica Dancila nu a discriminat atunci cand i-a comparat pe unii europarlamentari cu autistii, potrivit unui comunicat al institutiei. Votul in colegiu a fost 7-1, singurul vot impotriva deciziei fiind al presedintelui CNCD, Csaba Asztalos, potrivit unor surse politice.

Foto:

Reamintim ca premierul Dancila a declarat pe 15 februarie, intr-un interviu la Antena 3, ca "Acesti oameni cred ca sunt autisti si nu vad si nu aud ceea ce este vizibil pentru toti cei de buna credinta".

Colegiul CNCD a decis ca declaratia "se incadreaza in limitele libertatii de exprimare si nu constituie discriminare". De asemenea, lipsa interventiei moderatorului Mihai Gadea nu constituie discriminare, arata comunicatul citat.

Declaratia premierului a fost criticata dur de societatea civila, care i-a reprosat Vioricai Dancila discriminarea persoanelor care sufera de autism.

Decizia de azi a CNCD survine altor doua decizii controversate, prin care atat fostul premier Mihai Tudose, cat si senatorul Serban Nicolae au primit doar avertismente in urma declaratiilor facute.