Compania Nationala de Adrministrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a instituit restrictie de tonaj pentru masinile mai mari de 3,5 tone pe mai multe drumuri nationale din cauza ninsorii si a viscolului puternic ce determina vizibilitate redusa, relateaza News.ro. Totodata, Compania anunta ca s-a intervenit cu peste 800 de utilaje.

Astfel, pe DN 22A, km 239+000 - km 287+000, intre Mihai Viteazu (CT) si Ovidiu (CT), pe DN2A, km 127+000-196+000, intre Harsova (CT) si Ovidiu (CT), pe DN13B, km 0+000 - 51+051, intre Praid si Gheorgheni (Hargita) si pe DN 3, km 224+000 - 129+000, intre Cataniciu si Ostrov, a fost instituita restrictia de tonaj pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Masura a fost luata din cauza ninsorii si a viscolului puternic ce determina vizibilitate redusa .

"Avand in vedere ca incepand cu ora 07:00 a intrat in vigoare codul portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite si vizibilitate scazuta recomandam conducatorilor auto sa plece la drum doar in cazuri de stricta necesitate. Cele mai afectate judete de conditiile meteorologice extreme din aceasta perioada sunt Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea si Municipiul Bucuresti. Precizam ca reprezentantii CNAIR SA actioneaza in permanenta in toate zonele afectate, pentru a asigura desfasurarea traficului rutier in conditii de siguranta", anunta CNAIR.

Totodata, CNAIR anunta ca s-a intervenit, pana luni la ora 12.00, cu 827 de autoutilaje si s-au raspandit 1577,88 tone material antiderapant.

"Mentionam ca la aceasta ora nu sunt sectoare de drum national sau de autostrazi inchise circulatiei din cauza conditiilor meteorologice, dar se circula in conditii de iarna", mai precizeaza CNAIR.

Compania face apel la conducatorii auto sa circule prudent, sa adapteze viteza la conditiile din trafic, sa plece la drum doar daca au autovehiculele echipate corespunzator pentru conditii de iarna si sa se informeze in prealabil cu privire la conditiile de trafic din zonele tranzitate.