Opt tronsoane de drumuri judetene au fost inchise in judetul Olt in vederea deszapezirii, iar peste 500 de consumatori au ramas fara energie electrica din cauza avariilor produse de viscol retelelor de distributie, informeaza purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, Alin Basasteanu, relateaza Agerpres.

"Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, in vederea deszapezirii, au fost inchise circulatiei urmatoarele tronsoane de drumuri judetene: DJ 542 Caracal-Redea; DJ 542 A Redea - Rotunda; DJ 544 A Vartopu - Vadastrita; DJ 546 C Potcoava - Perieti; DJ 604 Bucinisu - Obarsia; DJ641 Caracal - Ceziuni; DJ 653 Stoicanesti-Craciunei-Radomiresti; DJ 679, pe tronsonul Valeni-Seaca-Mihaesti", a anuntat Basasteanu.

Pe majoritatea tronsoanelor de drum judetean mentionate s-a circulat dificil in prima parte a zilei de luni, din cauza zapezii troienite si a viscolului.

Pe drumurile nationale si pe celelalte drumuri judetene din Olt se circula luni, la pranz, in conditii de iarna.

Din cauza viscolului au fost afectate si retelele de distributie a energiei electrice, astfel ca, la ora 11,30, in localitatile Potcoava si Izbiceni erau in total peste 500 de consumatori fara energie electrica si sase posturi de transformare afectate.

Judetul Olt se afla luni sub avertizare Cod portocaliu de frig si ninsori, temporar viscolite.