Cinci migranti din Vietnam au fost descoperiti ascunsi intr-un TIR inmatriculat in Bulgaria, care urma sa iasa din tara prin Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II, transportand saci cu granule din plastic in Ungaria, relateaza News.ro. Soferul bulgar sustine ca vietnamezii au urcat in remorca fara sa stie, insa este cercetat penal pentru trafic de migranti.

Politistii de frontiera de la PTF Nadlac II au verificat un TIR inmatriculat in Bulgaria, condus de un bulgar de 47 de ani, care a declarat ca transporta granule de plastic din Grecia in Ungaria. In timpul controlului asupra automarfarului, politistii de frontiera au descoperit, ascunsi in remorca, printre sacii cu granule, cinci barbati de origine asiatica.

Migrantii au fost dusi la sediul Politiei de Frontiera Arad pentru cercetari, stabilindu-se ca sunt cetateni vietnamezi cu varste cuprinse intre 25 si 43 de ani, solicitanti de azil in Romania.

"La cercetari, soferul a declarat ca nu are cunostinta despre modul in care persoanele in cauza s-au ascuns in camion, pe timpul calatoriei el stationand in mai multe parcari pentru TIR. Persoanele ascunse au declarat ca doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si au recurs la aceasta metoda deoarece nu aveau o viza care sa le permita acest lucru", se arata intr-un comunicat remis luni de Politia de Frontiera Arad.

Cei cinci straini sunt cercetati pentru tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar soferului bulgar, pentru trafic de migranti.