Scolile din Bucuresti se vor inchide luni si marti din cauza atentionarilor emise de meteorologi, a anuntat primarul general, Gabriela Firea, precizand ca o masura similara ar putea fi luata si pentru zilele urmatoare. Anuntul a fost facut in cadrul comandamentului de iarna convocat duminica la pranz de Firea.

Gabriela FireaFoto: Facebook - Gabriela Firea

"In primul rand ne intereseaza viata cetatenilor si sanatatea acestora si mai putin anumite critici. (...) Am luat decizia ca luni si marti sa nu aiba loc cursuri in Bucuresti si probabil se va extinde aceasta decizie. (...) Este vorba despre vant, ger, doua fenomene suprapuse si de asemenea ninsoare temporar abundenta"", a spus primarul general al Capitalei, potrivit Agerpres.

UPDATE 15.47 "In unitatile de invatamant particular, decizia apartine conducerilor acestora" a declarat inspectorul general scolar Florin Lixandru

Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica douacoduri portocaliiprin care avertizeaza ca, incepand de luni dimineata, urmeaza ninsori si viscol in 12 judete din sudul si sud-estul Romaniei.

De asemenea, un cod portocaliu de temperaturi foarte scazute va intra in vigoare luni dimineata si isi va inceta valabilitatea joi.

In Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar si pe parcursul zilelor, cand valorile termice vor fi comparabile cu recordurile inregistrate in aceasta perioada. Temperaturile maxime vor fi frecvent intre -12 si -8 grade, cele minime se vor incadra in general intre -22 si -12 grade, iar rafalele vantului vor accentua senzatia de frig.