Cisterna incarcata cu 23 de tone de butanol si octanol care s-a rasturnat sambata in judetul Neamt a fost ridicata in cursul noptii cu ajutorul unor macarale aduse din Bacau, iar DN2 a fost redeschis circulatiei, dupa mai bine de 12 ore de cand traficul fusese blocat, potrivit news.ro.

Cisterna rasturnata pe DN2Foto: News.ro

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt, in cursul noptii de sambata spre duminica a fost asezata pe roti cisterna rasturnata pe DN2. Astfel, autoritatile au cautat initial o cisterna similara pentru a putea faca transferul incarcaturii, dar nu au gasit in judet una care transportata substante similare. Apoi, a inceput cautarea unor macarale de mare tonaj pentru repunerea pe roti a cisternei, dar nu au fost gasite in Neamt. Au fost identificate macarale de mare tonaj in judetul Bacau, una de 70 de tone, iar cealalta de 90 de tone, care au venit la locul accidentului. Cu ajutorul acestora au fost asezat pe roti atat cisterna, cat si capul tractor al acesteia.

Cisterna cu cele 23 de tone de butanol si octanol a fost preluata de un alt cap tractor si dusa intr-o zona de siguranta, iar capul tractor care s-a rasturnat urma sa fie verificat de specialisti pentru a se stabili daca poate circula in conditii de siguranta.

Dupa incheierea operatiuniii, traficul rutier a fost reluat in zona, dupa ce soseaua a fost blocata in ambele sensuri timp de mai bine de 12 ore.

Cisterna fusese incarcata la Ramnicu Valcea si se indrepta catre Cernauti, aceasta fiind inmatriculata in Ucraina. De altfel, soferul este cetatean ucrainian si nu a fost ranit in urma accidentului.

Conform Centrului Infotrafic, evenimentul rutier s-a produs pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu un strat subtire de zapada.