O cisterna incarcata cu 23 de tone de butanol si octanol s-a rasturnat sambata, pe DN2, in judetul Neamt, la fata locului aflandu-se doua autospeciale si o ambulanta. Pompierii spun ca nu sunt scurgeri din rezervorul mare al cisternei, nefiind afectata incarcatura, inregistrandu-se doar scurgeri usoare de motorina, informeaza news.ro.

Cisterna rasturnata pe DN2Foto: News.ro

Conform Centrului Infotrafic al Politiei Romane, accidentul a avut loc pe DN2, in zona localitatii Traian, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, soseaua fiind acoperita cu un strat subtire de zapada.

In prezent traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, iar autovehiculele sunt deviate pe DJ 207B. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt spun ca cistena era incarcata cu 23 de tone de butanol si octanol.

La fata locului au fost trimise o autospeciala de descarcerare grea, o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD. Pompierii prezenti la fata locului au deconectat bornele de la acumulator. Ei au stabilit ca nu sunt scurgeri din rezervorul mare al cisternei, inregistrandu-se doar scurgeri usoare de motorina din rezervor.

Traficul rutier este blocat in ambele sensuri, fiind deviat pe rute ocolitoare.

Autocisterna este inmatriculata in Ucraina, iar soferul nu a fost ranit, potrivit Agerpres.