Circulatia pe drumurile din Harghita se face in conditii de iarna, pe unele sectoare viscolind usor, soferii fiind atentionati de catre autoritati ca exista posibilitatea restrictionarii traficului, daca vremea se va inrautati.

UPDATE 13:44Circulatia vehiculelor de mare tonaj a fost restrictionata sambata pe DN 13 B, Gheorgheni-Praid, din cauza viscolului care a crescut in intensitate, a informat purtatorul de cuvant al Prefecturii Harghita, Adrian Panescu. Acesta a explicat ca viscolul a crescut in intensitate in pasul Bucin, pe DN 13B si s-au format si suluri de zapada pe carosabil.

Circulatia se face in conditii de iarna pe toate drumurile din judet, in vreme ce pe DN 12, Baile Tusnad - Toplita, exista sectoare de drum unde ninsoarea este viscolita iar in zonele de creasta ale DN 12 A - M.Ciuc-Comanesti, DN 12 C, Gheorgheni-Lacu Rosu, DN 15 - Toplita-Borsec, DN 13 B - Praid-Gheorgheni, DN 13 A Praid- Odorheiu Secuiesc-M.Ciuc se inregistreaza viscol generalizat, dar de mica intensitate, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului, Adrian Panescu.

Oficialul citat atrage atentia ca viscolul poate provoca aparitia cordoanelor de zapada, care ar ingreuna traficul, adaugand ca circulatia ar putea fi restrictionata sau chiar inchisa pe anumite sectoare de drum, in cazul in care ninsorile vor fi abundente si se va inregistra viscol.