Unul dintre documentele publicate de Ministerul Justitiei vineri, dupa interventia de joi seara a ministrului Toader are caracter secret si nu trebuia facut public, potrivit Digi 24. Este vorba deAnexa 6: Raport Inspectia Judiciara, postata pe site-ul oficial al MJ, impreuna cu raportul prin care Taoder justifica solicitarea de revocare a Laurei Codruta Kovesi.

Raport secret, facut public de MJFoto: Ministerul Justitiei

Potrivit sursei citate, informatiile din documentul datat 9 ianuarie 2018 nu sunt destinate publicitatii pentru ca pe rol esxita o cercetare disciplinara si Consiliul Superior a Magistraturii nu s-a pronuntat in acest caz.

Digi 24 transmite ca a primit si o confirmare neoficiala de la Inspectia Judiciara ca raportul nu ar trebui sa fie in spatiul public.

Si surse judiciare citate deAdevarul.rosusţin că acel document este unul secret pentru că speţa nu a fost finalizată, fiind încă pe masa de lucru a Inspecţiei Judiciare. Şi, conform legii, în acest stadiu, documentele Inspecţiei Judiciare sunt confidenţiale. Astfel, ministrul Tudorel Toader ar putea fi acuzat că a încălcat articolul 304 al Codului Penal, putând fi acuzat de săvârsirea infracţiunii de “Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”.