Opetitiepentru sustinerea procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Laura Corduta Kovesi a fost initiata online, fiind semnata, de la anuntul ministrului Justitiei de declansare a procedurilor de revocare din functie a sefei DNA, de zeci de mii de persoane, relateaza news.ro.

UPDATE 08:05 Numarul semnatarilor a ajuns la circa 57.500

"Domnule Iohannis, noi cetatenii, va cerem sa nu cedati presiunilor PSD - ALDE si sa nu o revocati pe Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA. Va solicitam ca in lupta impotriva justitiei sa fiti de partea dreptatii, nu a acelei parti a clasei politice amenintata de lupta anticoruptie", scriu initiatorii petitiei.

Procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi a transmis, vineri, ca va urma procedura legala si se va prezenta, oricand este nevoie, sa raspunda, punct cu punct, tuturor afirmatiilor prezentate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Ministrul Justitiei a anuntat joi seara declansarea procedurilor de revocare din functia de procuror sef al DNA a Laurei Codruta Kovesi, prezentand un raport de 36 de pagini cu 20 de puncte care prezinta 20 de "categorii de acte si fapte" din perioada februarie 2017 - februarie 2018, pe care Toader i le imputa sefei DNA.