Premierul Viorica Dancila a refuzat vineri sa se pronunte asupra raportului realizat de Tudorel Toader asupra activitatii sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, afirmand ca nu ea trebuie sa dea un verdict.

Foto:

"Justitia trebuie sa fie libera, nu trebuie sa interfereze nimeni in actul de justitie", a spus Viorica Dancila, la intrebarile ziaristilor.

Aceasta a sustinut ca a "vazut ce e in raport", care nu a fost facut public pana in prezent, si ca "totul trebuie sa isi urmeze cursul".

La insistentele ziaristilor, care au intrebat-o ce crede despre acest raport, Dancila a precizat: "Nu conteaza daca eu sustin sau nu un punct de vedere, conteaza ca ceea ce a scris ministrul in acel raport, daca e adevarat, inseamna ca toate lucrurile acestea sunt ingrijoratoare si ca trebuie luata o decizie", potrivit Agerpres.

Aceasta a adaugat ca important este ce scrie in raportul realizat de Tudorel Toader si "daca ce scrie este adevarat, inseamna ca toate lucrurile acestea sunt ingrijoratoare si trebuie luata o decizie".

Chestionata daca va avea o discutie cu presedintele Klaus Iohannis, aceasta a precizat ca nu o sa solicite o astfel de discutie, dar "daca dl presedinte solicita o discutie cu mine bineinteles ca voi spune da".