Un nou deces din cauza gripei a fost confirmat vineri, fiind vorba despre un barbat de 58 de ani care a murit la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara.

UPDATE 13:41 Potrivit INSP, a mai murit inca un barbat, in varsta de 62 de ani, din judetul Arad

Numarul deceselor provocate de gripa a ajuns astfel la 52.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara, medicul Virgil Musta, a declarat ca pacientul decedat din cauza gripei era un barbat de 58 de ani, iar din cauza unor afectiuni mai vechi gripa s-a dezvoltat rapid.

"Este vorba despre un barbat de 58 de ani care a fost internat saptamana trecuta cu sepsis, bronhopneumonie, detresa respiratorie si insuficienta respiratorie si la care investigatia de gripa a fost pozitiva pentru virusul gripal AH1. Avea si alte afectiuni, din cate stiu eu si diabet, dar a stat foarte mult acasa pana sa se prezinte la spital", a declarat Virgil Musta.

Potrivit acestuia, in acest moment la Spitalul "Victor Babes" din Timisoara nu mai este internat niciun pacient cu gripa. Barbatul de 58 de ani este primul decedat

diagnosticat cu gripa, in Timis.

La nivel national, numarul deceselor provocate de gripa a ajuns la 51.

Numarul cazurilor confirmate de gripa de la inceputul iernii a ajuns la aproape 800, la nivel national. De asemenea, in ultima saptamana au fost inregistrate 1.358 de cazuri compatibile cu gripa, ca simptomatologie, fata de 97 in aceeasi saptamana a sezonului precedent.

Numarul total al infectiilor respiratorii este de aproape 135.000 doar in ultima saptamana, cu 51,3 la suta mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor transmise joi de Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).