Presedintele Klaus Iohannis va participa vineri la reuniunea informala a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles si care are pe agenda subiecte legate de negocierile privind viitorul Cadru Financiar Multianual post 2020, precum si chestiuni legate de componenta Parlamentului European pentru mandatul 2019-2024, candidatii "cap de lista" ai partidelor politice europene, precum si listele transnationale, potrivit news.ro.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va participa vineri, 23 februarie a.c., la reuniunea informala a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei. Pe agenda dezbaterilor se vor afla subiecte legate de negocierile privind viitorul Cadru Financiar Multianual post 2020, precum si aspecte institutionale ale Uniunii Europene", anunta Administratia Prezidentiala. Referitor la viitorul buget al Uniunii Europene post 2020, reuniunea liderilor europeni isi propune sa aduca o serie de clarificari in ceea ce priveste calendarul procesului de negociere, prioritatile care vor fi finantate cu precadere, precum si disponibilitatea statelor membre de a-si majora contributia la bugetul Uniunii.

"Presedintele Romaniei va evidentia importanta mentinerii unitatii statelor membre in procesul de negociere pentru ajungerea la un acord cat mai curand posibil. In acest context, Presedintele Klaus Iohannis va sublinia faptul ca Romania, in calitate de tara care va detine Presedintia Consiliului UE in primul semestru al anului 2019, va actiona pentru facilitarea unui acord politic in vederea construirii unui buget modern si eficient al Uniunii Europene dupa 2020", mentioneaza Presedintia, adaugand ca presedintele Romaniei se va pronunta pentru un viitor buget al Uniunii care sa raspunda, pe cat posibil, prioritatilor si nevoilor tuturor statelor membre.