Prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans va face, saptamana viitoare, o vizita oficiala de doua zile la Bucuresti, scrie News.ro, citand Comisia Europena.

Frans TimmermansFoto: gov.ro

"Prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, responsabil pentru o mai buna legiferare, relatii interinstitutionale, statul de drept si Carta drepturilor fundamentale, se va afla intr-o vizita oficiala, in Romania, in perioada 28 februarie - 1 martie 2018", este anuntul Comisiei Europene.

Detalii privind programul acestuia si intalnirile pe care le va avea vor fi anuntate ulterior.

Frans Timmermans a luat pozitie in mai multe randuri fata de modificarile la legile justitiei din Romania, avertizand, impreuna cu presedintele CE Jean Claude Juncker, asupra riscurilor slabirii independentei justitiei.

"Urmarim cu ingrijorare evolutiile recente din Romania. Independenta sistemului judiciar romanesc si capacitatea sa de a combate in mod eficace coruptia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Romanii puternice in cadrul Uniunii Europene", aratau Juncker si Timmermans intr-o declaratie din urma cu o luna.

In aceeasi perioada va efectua o vizita oficiala in tara noastra si comisarul european pentru ajutor umanitar si gestionarea crizelor, Christos Stylianides.