Cei 80 de mineri care care s-au blocat in subteran inca de marti dimineata la Salina Slanic Prahova, in semn de protest fata de salariile mici, au iesit la suprafata si au incetat temporar protestul, dupa ce reprezentantii lor au avut o discutie cu ministrul Economiei, Danut Andrusca, iar acesta le-a promis ca le va rezolva problemele, relateaza News.ro.

Atat minerii din subteran, in numar de 80, cat si cei de la suprafata, angajati ai Salinei Slanic din judetul Prahova, au incetat protestul, miercuri seara, a declarat reprezentantul salariatilor, Alexandru Dragoi.

Acesta a spus ca decizia de a renunta la protest a fost luata dupa ce ministrul Economiei, Danut Andrusca, le-a promis protestatarilor rezolvarea cerintelor lor privind majorarile salariale.

"A zis domnul ministru (al Economici - n.r.) ca maine (joi - n.r.) il trimite pe domnul director al Salrom, Dumitru Matei in teritoriu si ca o sa rezolve problema. Nu se va rezolva, contiuam protestul" a spus reprezentantul protestatarilor.

Angajatii Salinei de la Slanic, judetul Prahova, au intrat in greva, marti, 80 de mineri fiind blocati in subteran si refuzand sa iasa, in timp ce alti peste o suta de lucratori de la mina de sare au protestat la suprafata pentru a atrage atentia asupra salariilor mici, dar si a lipsei investitiilor.