Aproximativ 100 de persoane protesteaza, miercuri, in fata Palatului Cotroceni, cerand revocarea procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Oamenii sunt nemultumiti si de faptul ca presedintele Iohannis ar fi “avocatul” sefei DNA si i-ar da “girul”.

Protest la Palatul CotroceniFoto: Captura Antena 3

Protestatarii cer demisia atat presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, cat si a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

“Am iesit pentru justitie, nu pentru coruptie. DNA e corupt. Asteptam de la ministrul Justitiei sa vedem revocarea sefei DNA. Presedintele ii da girul. Nu e presedintele nostru”, a spus una dintre protestatare la Antena 3.

O alta a declarat ca “s-au spus multe minciuni”.

La protest participa si luptatorul Daniel Ghita si fostul ofiter SRI Daniel Dragomir.

Si sambata a avut loc un protest asemanatar, organizat de Initiativa Civica 3.0 a fostului ofiter SRI Daniel Dragomir, la care a participat si deputatul Liviu Plesoianu.

“Nu e vorba de numarul protestatarilor, ci de mesaj. Iesim pentru a da un mesaj, orice om are dreptul la o judecata dreapta, aceste abuzuri trebuie sa inceteze. Am iesit pentru ca presedintele Romaniei ar trebui sa ii apere pe romani. Este anormal sa fie avocatul doamnei Kovesi. Mi se pare periculos pentru romani. Nu ii apara pe romani", a spus fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, care a subliniat ca organizatia sa este o initiativa civica, cu obiective politice.

Un alt protest fata de Kovesi si Iohannis a avut loc si duminica la sediul DNA.