Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a ironizat miercuri, la Bruxelles, intr-o conferinta comuna de presa cu Viorica Dancila, ca este vorba de al cincilea premier din Romania cu care se intalneste de la inceputul mandatului sau si si-a exprimat speranta ca "acest ciclu se va opri".

JunckerFoto: Hotnews

"Este al cincilea premier roman pe care am avut placerea sa-l intalnesc aici de la inceputul mandatului meu. Mi-as dori ca acest ciclu sa poate fi oprit si (Viorica Dancila) sa poata ramane un pic mai mult, deoarece incep sa pierd urmele tuturor celor pe care ii vad" ca prim ministri din Romania.

In ultimii ani, Juncker s-a intalnit, in calitate de sef al Comisiei Europene, cu Victor Ponta, Dacian Ciolos, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose si, astazi, cu Viorica Dancila, in calitate de premieri ai Romaniei.

Acesta a laudat-o insa pe Viorica Dancila, afirmand ca aceasta este membra a Parlamentului European de 9 ani astfel incat "Europa nu are secrete pentru doamna premier".

In ceea ce priveste justitia, Viorica Dancila a sustinut ca si ea crede in "libertatea justitiei, in statul de drept" si ca "trebuie luptat impotriva coruptiei".

Iar "atunci cand va exista o indoiala" aceasta trebuie discutata "punctual, sa nu discutam la modul general, pentru a indrepta ce ingrijoreaza la nivel european", a mai spus Dancila.

Juncker, despre statul de drept din Romania: Sistemul judiciar functioneaza, mi-as dori sa nu-l punem prea mult la incercare

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat miercuri, la Bruxelles, in conferinta comuna de presa cu Viorica Dancila, ca exista uneori senzatia ca "unele medii politice romanesti" doresc sa-si "ia libertati" in raport cu aplicarea "stricta si severa a legii".

"Totul merge bine cu exceptia faptului ca uneori putem avea impresia ca unele medii politice romanesti vor sa-si ia libertati in raport cu aplicarea stricta si severa a legii", a spus seful Comisiei Europene.

Acesta a precizat ca a "evocat" aceasta problema cu premierul Viorica Dancila.

"Consider ca sistemul judiciar roman functioneaza (...) Mi-as dori sa nu-l punem prea mult la incercare", a aratat Juncker.

Acesta a reafirmat ca Mecanismul de Cooperare si Verificare la care este supusa Romania, dar si Bulgaria, "trebuie finalizat inainte de sfarsitul mandatului acestei comisii" si ca in prezent "nu mai exista motive sa excludem Romania" din zona Schengen.

Juncker, intrebat despre condamnarea de 8 ani a lui Darius Valcov: Gentlemanul la care va referiti nu e consilierul meu

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a reactionat sec la o intrebare pusa de un ziarist in legatura cu condamnarea la 8 ani inchisoare a lui Darius Valcov, consilier al premierului Dancila. Gentlemanul la care va referiri nu e consilierul meu", a spus Juncker intr-o conferinta de presa comuna la Bruxelles cu Viorica Dancila.

Intrebata la randul sau despre condamnarea lui Valcov, Viorica Dancila a spus ca isi mentine declaratiile anterioare privind prezumtia de nevinovatie a consilierului condamnat la 8 ani de inchisoare, spunand ca este vorba despre o condamnare in prima instanta.