Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi efectueaza, miercuri, 8 perchezitii domiciliare in municipiul Iasi, intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, savarsite in perioada 2016-2017.Potrivit Agerpres, perchezitiile au vizat Facultatea de Textile Pielarie si Management Industrial din cadrul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iasi.

"In cursul zilei de 21 februarie 2018, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate 8 perchezitii domiciliare intr-o singura locatie situata in municipiul Iasi, institutie publica", arata un comunicat DNA.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi.

Potrivit unui comunicat de presa remis de conducerea TUIASI, citat de Agerpres, "in baza dosarului de urmarire penala nr. 157/P/2016, procurorii DNA au solicitat in dimineata zilei de miercuri, 21 februarie, o serie de documente de la sediul Facultatii de Textile, Pielarie si Management Industrial a Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi, majoritatea din perioada 2010-2016".

"Conducerea universitatii i-a asigurat pe ofiterii judiciari si procurori de intreaga colaborare si va raspunde cu promptitudine tuturor solicitarilor pe durata anchetei", se mai arata in comunicatul de presa al institutiei de invatamant.