Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a postat marti pe Twitter o fotografie in urma intalnirii avute cu premierul roman Viorica Dancila, oficialul european neoferind insa si alte informatii cu privire la aceasta intrevedere.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Intalnire cu premierul Dancila. Astept cu nerabdare cooperarea cu presedintia romana a UE #EU2019RO", se arata in scurtul mesaj ce insoteste fotografia postata de Donald Tusk pe contul oficial de Twitter.

Prim-ministrul Viorica Dancila a oferit insa, intr-un comunicat postat pe site-ul Guvernului, mai multe informatii cu privire la subiectele abordate in cadrul intalnirii avute cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu ocazia vizitei de lucru efectuate la Bruxelles.

"In cadrul intrevederii, premierul Viorica Dancila a reiterat sprijinul puternic al Romaniei pentru consolidarea proiectului european si a mentionat interesul ca Programul viitoarei Presedintii a Consiliului Uniunii Europene, pe care tara noastra o va detine in primul semestru al anului 2019, sa raspunda asteptarilor cetatenilor europeni. Prim-ministrul a confirmat angajamentul sau personal in avansarea procesului de pregatire, aratand ca asigurarea conditiilor necesare exercitarii cu profesionalism si eficienta a mandatului Romaniei la Consiliul UE reprezinta un obiectiv prioritar al Guvernului.

Seful executivului a reconfirmat atasamentul sau si al Guvernului fata de valorile si principiile europene. De asemenea, a exprimat deschiderea Guvernului roman de a coopera indeaproape cu presedintele Consiliului European in gestionarea dosarelor de pe agenda, precum si pentru organizarea cu succes a Summit-ului European informal de la Sibiu, privind viitorul Europei, care va avea loc la 9 mai 2019.

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat deschiderea sa de a lucra indeaproape cu Romania, inclusiv in perioada Presedintiei Romaniei a Consiliului UE, si a evidentiat rolul pe care statele central si est-europene pot sa il joace in consolidarea proiectului european.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dancila a exprimat sprijinul Romaniei pentru derularea, de o maniera constructiva, a discutiilor pe tema viitorului Cadru Financiar Multianual al Uniunii, in beneficiul avansarii proiectului european.

Prim-ministrul Dancila a subliniat importanta pe care Romania o acorda dezvoltarii relatiilor cu tarile din Parteneriatul Estic. In context, a reconfirmat sustinerea ferma a tarii noastre pentru parcursul european al Republicii Moldova si a pledat pentru continuarea aranjamentului si sprijinului UE in implementarea procesului de reforme circumscris implementarii Acordului de Asociere cu UE.

Totodata, prim-ministrul a facut referire la vizita pe care intentioneaza sa o efectueze saptamana viitoare la Chisinau", se arata in comunicatul difuzat de Executiv in urma acestei intrevederi.