Ambasadorul american Hans Klemm a avut marti o intalnire cu Liviu Dragnea la biroul din Parlament al presedintelui Camerei Deputatilor. La discutie a participat si Ana Birchall, vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei. Klemm a plecat din biroul lui Dragnea, insotit de Birchall, dupa circa 50 de minute. Ambasadorul american nu a facut declaratii.

UPDATE 16:25Am discutat despre "dezvoltarea parteneriatului pe industria de aparare" si am subliniat "dorinta ferma ca industria de aparare din Romania sa se dezvolte" in cadrul acestui parteneriat, a spus Liviu Dragnea, care a spus ca a primit "asigurari ca si din partea americana e aceeasi dorinta".

UPDATE 14.24Comunicatul transmis de presedintele Camerei:

"Intalnirea a avut loc pe fondul unei dinamici pozitive a relatiilor bilaterale, in domeniile politico-militar si de securitate, Romania fiind prima tara membra NATO care a alocat 2% din PIB pentru aparare. Presedintele Camerei Deputatilor a subliniat ca Parteneriatul Strategic cu SUA reprezinta pilonul politicii externe si de securitate a Romaniei. Tara noastra a avut cea mai mare crestere economica din Europa, continuand, in acelasi timp, sa fie un generator de securitate si stabilitate, in special in regiunea noastra.

In acest sens, discutiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe identificarea oportunitatilor de intarire si aprofundare a Parteneriatul Strategic intre Romania si SUA in toate domeniile, partea romana subliniind importanta amplificarii si dezvoltarii dimensiunii economice, in special in domenii cheie precum energie, IT si securitate cibernetica, stiinta si cercetare.

Astfel, s-a agreat elaborarea si implementarea unui plan de actiuni de lucru pentru a intari si aprofunda parteneriatul strategic intre Romania si SUA, pe aceste dimensiuni."

UPDATE 12:29 Potrivit unor surse politice, Hans Klemm a fost invitat la aceasta discutie de liderul PSD

Ambasadorul SUA in Romania a fost, pe 12 februarie, la Palatul Victoria pentru o intalnire cu premierul Viorica Dancila.Klemma discutat cu Dancilasubiectul Justitiei la intalnirea de la Guvern, arata atunci Ambasada SUA intr-un raspuns pentru HotNews.ro

Dragnea si Klemm au mai avut o intalnire la mijlocul lunii noiembrie, tot la Parlament.