Politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pun in aplicare marti dimineata 15 mandate de perchezitie domiciliara in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov si Arges, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalarea banilor, in domeniul comertului cu piese auto si accesorii.

Din datele si probele administrate in cauza a rezultat presupunerea rezonabila ca banuitii, in perioada 2015 - 2016, au inregistrat fictiv achizitii de bunuri si servicii, in valoare de aproximativ 3.300.000 de lei, de la societati comerciale cu comportament de tip "fantoma", in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale, se spune intr-un comunicat de presa al IGPR.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice - Politia Sectorului 5.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 700.000 de lei, suma supusa procesului de spalare a banilor fiind de 1.300.000 de lei.