Un barbat din judetul Bacau a fost retinut de jandarmi si predat politistilor, luni, dupa ce a talharit o femeie care vindea obiecte bisericesti in magazinul Manastirii ''Sf. Ioan cel Nou'' din incinta lacasului de cult din Suceava.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Suceava, lt. Nicoleta Andronic, a precizat ca o patrula de jandarmerie, aflata in misiune in zona centrala a municipiului Suceava, a fost sesizata cu privire la faptul ca un barbat provoaca scandal in incinta lacasului de cult.

La fata locului, jandarmii l-au identificat pe barbat ca fiind E.C., in varsta de 35 de ani, cu domiciliul in comuna Berzunti, judetul Bacau, Acesta a amenintat-o pe femeia care vindea obiecte bisericesti in spatiul special amenajat in acest sens, a lovit-o cu un baston din lemn pe care il avea asupra sa si, prin violenta, a obligat-o sa ii dea toti banii rezultati din vanzarea obiectelor bisericesti, dupa care a fugit.

Pe baza semnalmentelor oferite de femeie, in scurt timp, jandarmii l-au indentificat pe barbat in apropierea lacasului de cult, asupra sa fiind gasita intreaga suma de bani sustrasa, respectiv 800 de lei.

In cauza s-au intocmit actele de sesizare privind savarsirea unei fapte susceptibile de a fi infractiunea de talharie, iar barbatul a fost predat Politiei Municipiului Suceava pentru continuarea cercetarilor.