Premierul Viorica Dancila a anuntat luni ca in urmatoarea sedinta de Guvern va fi adoptata o noua ordonanta, de aceasta data care sa corecteze "defectiunile" din legea salarizarii legate de indemnizatiile pentru mame si concediile medicale, potrivit news.ro.

"Eu consider ca cele patru elemente care au stat la baza legii salarizarii au fost indeplinite. Aici ma refer la munca egala, plata egala - si cred ca ministrul Muncii a dat exemplul unor consilieri care la un minister aveau 18.000 de lei si acelasi consilier cu aceeasi munca avea 4.000 de lei la alt minister. Deci este, prin urmare, un principiu european ca la munca egala sa avem plata egala", declarat luni Viorica Dancila.

Premierul a recunoscut ca au existat unele probleme, care au fost, insa, reglate de ordonante.

Dancila a mai anuntat ca in urmatoarea sedinta de guvern va fi adoptata o noua ordonanta, care sa regleze indemnizatiile mamelor si "defectiunile" din legea privind concediile medicale.

"In urmatoarea sedinta vom avea inca o ordonanta sa reglam pentru mamici, pentru concediile medicale, acolo unde avem deficiente", a declarat Dancila.

Zeci de persoane au participat, duminica, la un protest in fata Guvernului, nemultumite de scaderea indemnizatiilor de concediu medical, inclusiv prenatal. Oamenii au aratat cartonase rosii guvernantilor. Protestul a debutat la pranz, iar mobilizarea s-a facut pe retelele de socializare.