Premierul Viorica Dancila a declarat luni, in cadrul celei de-a XXI-a sesiuni a adunarii Asociatiilor Comunelor din Romania (A.Co.R), ca in 27 februarie va face o vizita in Republica Moldova, unde se va intalni cu premierul Pavel Filip, pentru a discuta despre intarirea cooperarii dintre cele doua Guverne, transmite news.ro.

"(...) Vreau sa va asigur ca, la nicio luna de cand am preluat mandatul de prim-ministru, prima mea deplasare va fi, dupa ce merg la institutiile europene, in Republica Moldova. Astfel, pe 27 ianuarie (februarie - n.r.) voi merge la Chisinau si voi avea prima discutie cu domnul prim-ministru Filip. Vom vedea cum putem intari cooperarea dintre Guvernul Romaniei si al Republicii Moldova si sunt convinsa ca acest lucru va fi un pas important in intarirea relatiilor dintre cele doua tari", a declarat Viorica Dancila.

La sesiunea A.Co.R, sustinuta la Bucuresti, au participat si oficiali din Republica Moldova.

Filip a avut pe 1 februarie o discutie telefonica cu Dancila, ocazie cu care a invitat-o intr-o vizita peste Prut, informa atunci un comunicat la Guvernului Republicii Moldova.