Sase turisti care au ramas blocati pe munte, duminica seara, intre Cota 1500 si Cota 2000 din Masivul Bucegi, au fost recuperati, ei fiind coborati in siguranta in statiunea Sinaia. Jandarmii montani continua ca-l caute pe al saptelea turist, un barbat din Bucuresti, despre care nu stiu unde se afla si pe care nu-l mai pot contacta pe telefonul mobil, potrivit News.ro.

Jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Prahova au reusit sa recupereze sase dintre cei sapte turisti care duminica seara au ramas blocati la Cota 1500 din Masivul Bucegi dupa ce au coborat pe schiuri de la Cota 2000 pe o panta care nu este partie de schi. Seful IJJ Prahova, colonelul Liviu Coman, a declarat pentru News.ro ca acesti turisti, care sunt din Brasov, au fost coborati in siguranta pana in statiunea Sinaia, cu totii fiind teferi. Ei au coborat pe schiuri de la Cota 2000, dar nu pe partiile care fac parte din domeniul schiabil al statiunii Sinaia, ci intr-o zona foarte abrupta si periculoasa, care este neschiabila.

Al saptelea turist, un barbat din Bucuresti, care a sunat la 112 inaintea celor sase turisti din Brasov, nu a fost gasit, iar sase jandarmi montani continua sa il caute. Se presupune ca barbatul, care nu mai poate fi contactat pe telefonul mobil, s-ar afla pe o stanca, la 1500 de metri altitudine, in Bucegi. Jandarmii au urcat deasupra locului in care cred cabarbatul se afla si incearca sa coboare pana acolo folosindu-se de corzi de alpinism. Operatiunea este una dificila, in conditiile in care in zona ninge, bate vantul, stratul de zapada depaseste un metru si jumatate si exista risc de producere a unor avalanse.