Salvamontistii au avut, in ultimele 24 de ore, peste 70 de interventii, cele mai multe dintre apeluri vizand echipele din Brasov. 52 de turisti raniti au fost predati echipelor medicale, dupa acordarea primului ajutor si coborarea din zona montana, relateaza News.ro.

Salvamontistii anunta ca au avut din nou 'o zi de foc', in utlimele 24 de ore, la Dispeceratul National Salvamont fiind inregistrate 73 de apeluri prin care se solicita interventia de urgenta.

Astfel, 4 apeluri pentru Salvamont Predeal, 3 apeluri pentru Salvamont Caras-Severin, 6 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 1 apel pentru Salvamont Uricani, 11 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brasov, 4 apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Gorj, 3 apeluri pentru Salvamont Busteni, 1 apel pentru Salvamont Harghita, 9 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 3 apeluri pentru Salvamont Cavnic, 2 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 2 apeluri pentru Salvamont Bran, 1 apel pentru Salvamont Salvaspeo Dambovita, 8 apeluri pentru Salvamont Valcea, 2 apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Cluj, 1 apel pentru Salvamont Borsa, 1 apel pentru Salvamont Suior, 1 apel pentru Salvamont Baia Mare, 1 apel pentru Salvamont Petrosani, 4 apeluri pentru Salvamont Bacau si 4 apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Bihor.

'Dupa acordarea primului ajutor medical si stabilizarea victimelor, acestea au fost transportate de catre Salvamont in locurile de unde au putut fi preluate de ambulante, 52 dintre aceste cazuri fiind predate echipajelor SMURD sau de Ambulanta', anunta Salvamont Romania.

De asemenea s-au mai primit alte 45 apeluri prin care se solicitau informatii despre zona montana.