Peste 129.000 de cazuri de infectii respiratorii s-au inregistrat in ultima saptamana, cu 44 la suta mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Au fost confirmate peste o mie de cazuri noi de gripa, cele mai multe in Bucuresti si in judetele Constanta, Olt, Brasov, Iasi, potrivit Agerpres, care citeaza Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Morbiditatea prin infectii respiratorii acute a fost mai crescuta in ultima saptamana, depasind nivelul minim asteptat. La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinic, infectii acute respiratorii si pneumonii) a fost de 129.165, cu 44% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent.

"Activitatea gripala a evoluat cu intensitate medie, in focare locale (Bucuresti, Constanta, Olt, Brasov, Iasi) cu tendinta de extinderea regionala si cazuri sporadice in unele judete", anunta CNSCBT. S-au inregistrat la nivel national 1.051 cazuri compatibile cu gripa, fata de 142 cazuri inregistrate in aceeasi saptamana a sezonului precedent.

De asemenea, s-au inregistrat 30 de decese provocate de gripa, ultimul la o femeie de 88 de ani din Bucuresti.