Premierul Viorica Dancila a facut scurte declaratii la inceputul sedintei de Guvern, afirmand ca saptamana viitoare se va intalni la Bruxelles cu Jean Claude Juncker, Donald Tusk si Antonio Tajani, dar nu a facut nicio referire despre discutia anuntata cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, caruia i-a cerut sa revina mai repede in tara din vizita in Japonia, pe fondul scandalului acuzatiilor la adresa DNA.

Foto:

Cei doi au venit impreuna la sedinta de Guvern.

Premierul Viorica Dancila a declarat, miercuri seara, ca va avea o discutie privind DNA cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, joi, inaintea sedintei Guvernului, ea evitand sa se pronunte daca va exista o decizie privind revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Domnul ministru Toader maine va fi in tara si vom avea o discutie inaintea sedintei de Guvern, domnul ministru va vorbi despre argumentele pe care le-a luat in calcul (...) Ii voi solicita domnului Tudorel Toader sa aiba o declaratie in ceea ce priveste decizia dumnealui dupa ce vom avea o discutie DNA", a declarat Dancila.

La randul sau, liderul PSD Liviu Dragnea a spus, miercuri, ca se asteapta ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sa faca "ce trebuie facut" in ceea ce priveste posibila revocare din functia de sef DNA a Laurei Codruta Kovesi.

Joi, Viorica Dancila nu a facut insa nicio referire la discutia programata cu Tudorel Toader.

Premierul a spus insa ca saptamana viitoare va efectua o vizita la Bruxelles, unde se va intalni cu sefii Comisiei Europene, Consiliului European si Parlamentului European.

"Cred ca e important sa aratam deschidere si cooperare atat cu statele membre ale UE dar si cu statele cu care avem un parteneriat strategic", a spus Viorica Dancila.