Un barbat din judetul Bihor, suspectat ca a agresat sexual in mod repetat o minora de 12 ani, care a ramas insarcinata, a fost arestat preventiv pentru viol in forma continuata. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea, citat de Agerpres, abuzurile au fost comise incepand din primavara anului trecut.

"Din actele de urmarire penala efectuate pana in prezent rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatul S.A., incepand cu luna martie 2017, a intretinut in mod repetat relatii sexuale cu minora in varsta de 12 ani aflata in ingrijirea sa, prin violenta si amenintare cu un cutit. Ca urmare a abuzurilor exercitate asupra sa, victima a ramas insarcinata", se precizeaza in comunicat.

Conform aceleiasi surse, pentru identificarea autorului au fost necesare multiple activitati, inclusiv efectuarea unei expertize genetice.

"Actiunea penala a fost pusa in miscare fata de S.A. prin ordonanta procurorului din data de 30.08.2017. In data de 31.08.2017 s-a dispus de catre procuror masura preventiva a retinerii pe o durata de 24 de ore si a fost prezentat la Judecatoria Oradea cu propunere de arestare preventiva, propunere respinsa de judecatorul de drepturi si libertati", se mai arata in comunicat.

Procurorul de caz a formulat o noua propunere de arestare a inculpatului pe 13 februarie 2018, dupa completarea materialului probator cu o expertiza genetica. Judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Oradea a dispus, miercuri, arestarea preventiva a barbatului pentru 30 de zile.