Cincisprezece rusi angajati in Siria de o companie privata de securitate dupa o explozie la un depozit de arme, potrivit Obsertvatorului Sirian pentru Drepturile Omului, citat deGuardian. Incidentul a avut loc la depozitul de arme din Tabiya Jazira (nord-vestul procinviei Deir Ezzor) al firmei, afirma OSDO.

Directorul Observatorului, Rami Abdel Rahman, a declarat ca respectiva companie era responsabila cu "protejarea campurilor petrolifere si gazifere controlate de regimul sirian".

Angajatii rusi insoteau fortele regimului pe masura ce avansau spre campurile petrolifere si gazifere de pe malurile estice ale raului Eufrat, controlate de Fortele Democrate SIriene, o alianta de luptatori arabi si kurzi sprijinita de SUA.

OSDO sugereaza ca luptatorii regimului voiau sa ia arme din depozit cand au declansat unul dintre dispozitivele-capcana cu care era protejat depozitul.

In total, incluzandu-i pe cei 15 rusi, au murit 23 de persoane. Se crede ca ceilalti opt erau luptatori ai regimului Assad din brigada al-Baqir.