Premierul Viorica Dancila ar urma sa aiba o discutie, joi, inaintea sedintei de Guvern, cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care si-a intrerupt vizita oficiala in Japonia pentru a reveni in tara, Dancila spunand ca ii va cere ministrului sa aiba "o declaratie in ceea ce priveste decizia" legata de Directia Nationala Anticoruptie, in urma acuzatiilor aduse institutiei, informeaza news.ro.

Tudorel ToaderFoto: Hotnews

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, miercuri seara, ca nu are niciun motiv sa demisioneze pentru ca a respectat legea, iar intrebata despre o posibila decizie de revocare a sa, ea a raspuns ca "ministrul Justitiei stie ce criterii are in vedere, daca are in calcul aceasta varianta".

Premierul Viorica Dancila a declarat, miercuri seara, ca va avea o discutie privind DNA cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, joi, inaintea sedintei Guvernului, ea evitand sa se pronunte daca va exista o decizie privind revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Domnul ministru Toader maine va fi in tara si vom avea o discutie inaintea sedintei de Guvern, domnul ministru va vorbi despre argumentele pe care le-a luat in calcul (...) Ii voi solicita domnului Tudorel Toader sa aiba o declaratie in ceea ce priveste decizia dumnealui dupa ce vom avea o discutie DNA", a declarat Dancila, care i-a cerut ministrului Justitiei sa isi intrerupa vizita in Japonia si sa revina in tara.

La randul sau, liderul PSD Liviu Dragnea a spus, miercuri, ca se asteapta ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sa faca "ce trebuie facut" in ceea ce priveste posibila revocare din functia de sef DNA a Laurei Codruta Kovesi.

Dragnea a afirmat ca Tudorel Toader este unul dintre cei mai indreptatiti sa ia o decizie.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, la Antena 3, referindu-se la acuzatiile vizand DNA, ca nu sesizeaza Inspectia Judiciara pentru ca ar insemna o intarziere, spunand ca are ca variante sa prezinte oricand raportul privind DNA sau sa prezinte in Parlament raportul privind Ministerul Public, conform legii. El a precizat ca raportul va contine o masura, fara a spune care va fi aceasta.