Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului se reunesc in sedinta, joi, si au ca punct principal pe ordinea de zi infiintarea Comisiei speciale de ancheta privind activitatea directorului Serviciului de Protectie si Paza (SPP), Lucian Pahontu, potrivit news.ro.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, anunta ca principalul punct de pe ordinea de zi a sedintei va fi infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind activitatea directorului Serviciului de Protectie si Paza, Lucian Pahontu.

"Am decis impreuna cu domnul presedinte Tariceanu sa convocam Biroul permanent reunit pentru maine (joi - n.r.), la ora 12,00, avand ca punct principal pe ordinea de zi infiintarea Comisiei de ancheta privind activitatea directorului SPP, domnul Pahontu, si sa vedem daca a implicat institutia in activitati dincolo de sfera atributiilor legale", a declarat Liviu Dragnea miercuri.

El a adaugat ca nu stie daca la aceasta comisie va fi invitata si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. "Nu stiu ce va face comisia, comisia trebuie sa se uite pe obiectivele stabilite pentru infiintarea ei", a spus Dragnea, intrebat daca va fi audiata la comisie si sefa DNA.

Liviu Dragnea a declarat, la finalul lunii ianuarie, la Antena 3, ca mai multi colegi din PSD l-au avertizat ca seful SPP, Lucian Pahontu, a fost "implicat mai mult decat era cazul" in Guvernul Tudose.

Dragnea a sustinut ca Pahontu i-ar fi transmis lui Paul Stanescu ca el o sa fie "executat", "undeva prin martie".