Premierul Viorica Dancila a declarat miercuri ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va reveni din Japonia in cursul zilei de joi si ca va avea cu acesta o discutie referitoare la informatiile aparute in spatiul public cu privire la DNA.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am vorbit imediat ce au aparut in spatiul public informatiile, i-am spus dlui ministru sa vina in tara, maine va fi in tara, vom avea o discutie referitoare la ceea ce a aparut in spatiul public (...) daca sunt disfunctionalitati, unde sunt...", a declarat Dancila, inaintea sedintei Comitetului Executiv al PSD.

Intrebata daca acest subiect a fost discutat in coalitia de guvernare, Dancila a raspuns ca: "Bineinteles ca nu am discutat inca, dar vor fi discutii. Trebuie sa am o discutie cu dl ministru, maine voi discuta cu dl ministru al Justitiei".

Dancila a fost intrebata si ce asteptari are de la ministrul Justitiei. "Nu pot sa ma antepronunt, vreau sa am mai intai o discutie cu domnia sa", a insistat ea.

Premierul a mentionat totodata ca nu a discutat acest subiect cu presedintele Klaus Iohannis. "Nu am discutat inca cu dl presedinte. Dar daca dl presedinte va dori sa discutam, bineinteles ca sunt de acord, pentru ca am spus ca vrem sa avem o colaborare foarte buna", a sustinut Dancila.

Luni, dupa aparitia acuzatiilor la adresa DNA formulate de fostul deputat PSD Vlad Cosma si de procuroarea Mihailea Moraru Iorga, premierul Viorica Dancila spunea ca ii va cere ministrului Justitiei, Tudorel Toader, aflat intr-o vizita in Japonia, sa se intoarca mai repede in tara.

"Trebuie facut tot ce este posibil ca sa lamurim informatiile" aparute in legatura cu acest subiect, a spus Dancila, mentionand ca nu crede insa ca e nevoie de o decizie politica in acest caz, asa cum afirmase anterior vicepremierul Paul Stanescu.