Procurorii ieseni au intocmit un dosar penal si au inceput urmarirea penala in rem privind lucrarile de amenajare efectuate la sediul Partidului Social Democrat din Iasi, in urma sesizarii Primariei conduse de Mihai Chirica.

"Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi a inregistrat dosarul penal cu numarul 1874/P/2018, avand ca obiect sesizarea din data de 6 februarie 2018, a Serviciului Control Urbanism si Afisaj Stradal din cadrul Politiei Locale Iasi, cu privire la efectuarea fara autorizatie de construire a unor lucrari asupra monumentului istoric Administratia Finantelor Publice Locale si sedii partide din municipiul Iasi, bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, nr. 13-15", a declarat, intr-un comunicat de presa, prim-procurorul Monica Palaghia.

Mihai Chirica a fost exclus din PSD in 9 februarie, in urma unui vot al filialei judetene.

Potrivit sursei citate, pe 7 februarie a fost inceputa in cauza urmarirea penala in rem sub aspectul savarsirii infractiunii de executare fara autorizatie de construire sau de desfiintare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia a lucrarilor prevazute de legea privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, cu modificarile si completarile ulterioare.

"De asemenea, in data de 12 februarie 2018, Directia Nationala Anticoruptie a inaintat catre Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, spre competenta solutionare, sesizarea avand acelasi obiect, formulata de catre Primaria Municipiului Iasi - Directia Exploatare Patrimoniu, aceasta fiind atasata la dosarul deja inregistrat. In cauza se efectueaza cercetari pentru stabilirea situatiei de fapt, cu precizarea ca (...) procedura in aceasta faza a urmaririi penale este nepublica", se arata in documentul de presa.