Politistii damboviteni efectueaza, marti dimineata, 22 perchezitii, la domiciliile unor persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste un milion de euro, prin infractiuni economice, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Dambovita, citat de Agerpres.

Perchezitiile au loc in cinci judete: Dambovita, Ilfov, Giurgiu, Arges si Prahova.

''Politistii de investigare a criminalitatii economice, ordine publica, investigatii criminale si luptatori pentru actiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita, efectueaza 22 perchezitii (...). Actiunea vizeaza destructurarea unei grupari infractionale specializata in savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare a banilor'', a precizat IPJ Dambovita in comunicatul citat.

In perioada 2014-2017, cei in cauza, in calitate de administratori ai unor societati comerciale, nu ar fi evidentiat in contabilitate venituri obtinute in urma operatiunilor cu materiale reciclabile. De asemenea, acestia ar fi influentat obligatiile fiscale datorate bugetului de stat, in sens negativ, prin inregistrarea in evidentele contabile proprii de cheltuieli fictive.

Prejudiciul in acest caz este de peste un milion de euro.

La activitati participa si politistii din Targoviste, Gaesti, Pucioasa si Fieni, precum si efective din Bucuresti, Giurgiu, Arges si Prahova.