Ministrul Justitiei, Tudorel Toader a declarat luni, referindu-se la acuzatiile la adresa DNA, ca nu va sesiza Inspectia Judiciara, afirmand ca in prezent nu mai este necesar acest lucru, potrivit news.ro. Acesta a precizat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca raportul privind activitatea DNA este finalizat si il poate prezenta "oricand".

Tudorel Toader la Antena 3Foto: Captura Antena 3

"Nu voi sesiza Inspectia Judiciara. Consider ca la acest moment nu mai e necesara sesizarea, pentru ca, daca as sesiza, ar trebui sa astept rezultatele verificarii. In acest timp au iesit multe la iveala. Daca lucrurile asa stau, este bine ca romanii sa cunoasca adevarata fata a modului in care uneori se face activitatea de urmarire penala, sa vada modul in care se respecta prezumtia de nevinovatie. Am raportul privind DNA si il pot prezenta oricand. Exista si varianta prezentarii in plenul Parlamentului a unui raport de sinteza privind activitatea Minsiterului Public. Voi vedea care este varianta cea mai recomandata si completa, si rapida", a declarat Toader la Antena 3.

Intrebat daca raportul va contine si masura revocarii sefei DNA, Tudorel Toader a raspuns: "Raportul meu sigur va propune o masura".

Toader a mentionat ca se afla in Japonia, unde are programate intalniri importante pana vineri, dar ca, daca este necesar, se poate intoarce mai devreme in tara.

El a admis ca sunt asteptari din partea sa in legatura cu acest subiecvt si a tinut sa dea asigurari ca nu sunt presiuni