Premierul Viorica Dancila a declarat luni ca, in discutia cu ambasadorul american Hans Klemm pe care a avut-o in cursul diminetii, a "pus si problema ca Romania sa devina producator de armament pentru intreaga zona".

Rectificare: Intr-o varianta anterioara a stirii, aratam ca premierul Viorica Dancila ar fi raspuns "nu" cand a fost intrebata de ziaristi daca a discutat cu ambasadorul SUA despre justitie. Dancila raspunsese, de fapt, unei alte intrebari, iar la intrebarile repetate despre subiectul "justitie", ea nu a raspuns nimic.

Dancila a afirmat, la intrebarile ziaristilor, ca in cadrul discutiei de la Palatul Victoria s-a discutat despre mentinerea alocarii a 2% din PIB pentru Aparare.

"Am pus si problema ca Romania sa devina producator de armanet pentru intreaga zona", a sustinut aceasta, caracterizand intalnirea drept "foarte buna, punctuala".

Alte aspecte discutate cu oficialul american au fost legate de obtinerea sustinerii SUA pentru aderarea la OCDE si vizele pentru romani, potrivit primului ministru.