Liviu Dragnea a declarat luni, dupa acuzatiile la adresa procurorilor DNA, ca "incep sa apara tot mai multe dovezi" in ceea ce priveste "statul paralel", "aceasta mafie care incearca sa detina puterea in Romania". Dragnea a cerut insa demararea rapida a unei anchete, pentru a se stabili daca "inregistrarile de aseara" sunt adevarate.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Par adevarat", a spus acesta, cerand "masuri imediate ca astfel de practici sa nu se mai repete in Romania". "Daca sunt adevarate" atunci avem "elemente clare de politie politica", a argumentat el.

"Incep sa apara tot mai multe dovezi in ce priveste acest sistem, acest stat paralel, aceasta mafie care incearca sa detina puterea in Romania intr-un mod nelegitim", a spus Dragnea, inainte de a intra la o reuniune a conducerii PSD.

Acesta a afirmat ca daca cele afirmate duminica seara la Antena 3 de procurorul Mihaiela Moraru Iorga sunt adevarate, atunci "sunt elemente penale foarte serioase".

Mihaiela Moraru Iorga a acuzat-o pe sefa DNA ca a chemat-o si a intrebat-o daca ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al carui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentand ca acesta o va numi ministru al Justitiei pe Dana Girbovan, sefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA.

Intrebat la ce s-a referit aceasta, Dragnea a raspuns: "Cred ca era vorba de nominalizarea de dupa motiunea impotriva lui Sorin Grindeanu".

Dragnea a afirmat ca aceste acuzatii arata o "o atitudine despre o doamna respectabila, presedinta UNJR", Dana Garboveanu, care "mi s-a parut foarte echilibrata".

"Va pot spune ca dupa ce si-a dat demisia Iordache am avut o discutie cu Grindeanu si l-am rugat sa caute variante pentru Ministerul Justitiei. Mi-a zis ca a vut o discutie cu doamna Garbovan care a declinat propunerea, nedorind sa iasa din magistratura", a explicat Liviu Dragnea, sustinand ca acest subiect nu a mai fost discutat ulterior.