Premierul Viorica Dancila a declarat luni ca nu ii va cere demisia consilierului sau Darius Valcov, condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare, pana cand nu va fi pronuntata o decizie definitiva in acest dosar.

Foto:

"Nu am abandonat niciodata un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Abordarea mea va fi alta cand va fi hotararea definitiva", a spus Viorica Dancila, la intrebarile presei.

Aceasta a argumentat ca "fiecare dintre cetatenii acestei tari au dreptul la o prezumtie de nevinovatie pana la o hotarare definitiva".

Darius Valcov, fost primar al municipiului Slatina si consilier al premierului, a fost condamnat joi de ICCJ la opt ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani.

Potrivit deciziei instantei, Valcov a primit 4 ani pentru trafic de influenta, 6 ani pentru spalare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operatiuni financiare incompatibile cu functia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicandu-se pedeapsa cea mai mare, la care se adauga un spor, rezultand astfel o condamnare finala de 8 ani.

Totodata, se confisca de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind mentinut sechestrul asigurator dispus de procurorii DNA.