Aproximativ 100 de persoane protesteaza duminica seara in Piata Victoriei din Capitala, in cadrul evenimentului intitulat "Treziti-va! Salariile scad, inflatia creste!", transmite News.ro. De asemenea, au loc proteste si la Sibiu si la Iasi, insa participarea este mult mai redusa.

Oamenii scandeaza "PSD - Ciuma Rosie" si "Demisia" si scandeaxa impotriva liderului PSD Liviu Dragnea. Oamenii invoca salariile si pensiile mici si critica noile reglementari referitoare la impozitare.

Si in centrul Sibiului are loc un protest, insa sunt prezente aproximativ 20 de persoane, imbracate in drapele tricolore.

Si la Iasi au existat proteste, aproximativ 20 de persoane purtand pancarte cu lozinci antiguvernamentale si scandand "Nu vrem sa fim o natie de hoti".

Proteste antiguvernamentale au fost anuntate pentru duminica in Piata Victoriei din Capitala, precum si in mai multe orase din tara, Sibiu, Cluj, Pitesti sau Bistrita. Manifestantii cer modificarea Codului fiscal, retragerea proiectului de modificare a legilor Justitiei si demisia persoanelor cu probleme penale din functiile publice.

"Milioane de romani vor avea salariile mai mici ca in 2017 in urma "revolutiei fiscale"! Au inceput sa apara efectele grave ale revolutiei fiscale, combinata cu noua lege a salarizarii si ordinul de ministru privind sporurile pentru fiecare categorie in parte. Salariile au inceput sa scada dupa ce contributiile sociale au trecut din sarcina angajatorului in cea a angajatului. Fluturasii cu salariile micsorate pe luna ianuarie au inceput sa fie primite de angajatii de la buget sau din mediul privat. Alti angajati urmeaza sa primeasca fluturasii cu salarii mai mici in urmatoarele zile. Maririle salariale care au fost anuntate pentru 2018 se dovedesc doar praf in ochii angajatorilor", au scris organizatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului din Bucuresti.