Un patinoar artificial acoperit, cu o suprafata de 1800 de metri patrati, a fost inaugurat duminica la Sfantu Gheorghe. Primarul municipiului, Antal Arpad, a declarat ca acest eveniment marcheaza inceputul unei noi etape in istoria sporturilor pe gheata din judetul Covasna, amintind, printre altele, ca Sfantu Gheorghe a avut, cu ani in urma, o echipa profesionista in prima liga a hocheiului romanesc, transmite Agerpres.

"Este un moment istoric, Sfantu Gheorghe are, in sfarsit, un teren de hochei acoperit (...) Intre 1977 si 2003 Sfantu Gheorghe a avut o echipa profesionista de hochei, dar, din pacate, in urma privatizarilor, patinoarul a fost inchis, iar echipa a fost desfiintata (...) Practic, astazi putem vorbi despre relansarea hocheiului pe gheata la Sfantu Gheorghe si la reasezarea orasului pe harta de hochei a Romaniei (...) Sunt convins ca vom avea rezultate foarte bune si nu e un secret ca ne dorim ca in anii urmatori sa organizam aici, la Sfantu Gheorghe, un campionat mondial pentru tineret (...) si sunt sigur ca atunci vom avea si noi reprezentanti in echipa nationala", a spus primarul Antal Arpad, la finalul ceremoniei de deschidere.

La festivitate a fost prezent, printre alti invitati, si presedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a intrat cu patinele pe gheata pentru a oferi cateva daruri celor mai mici componenti ai echipei locale de hochei.

Patinoarul artificial a fost construit de Fundatia Mens Sana din Miercurea Ciuc pentru "Academia de hochei pe gheata din tinutul secuiesc", cu sprijinul Guvernului Ungariei. Acesta are 1800 de metri patrati, respectiv 60 lungime si 30 latime, este acoperit cu un balon presostatic si va putea fi folosit atat pentru antrenamente, cat si pentru competitii sportive.