Mihai Novacescu, consilierul personal al vicepremierului Paul Stanescu, a dezmintit ferm informatia ca ar fi fost bodyguard al lui Nicu Gheara. El spune ca a fost ofiter SPP, transferat de la clubul sportiv Dinamo Bucuresti si ca a activat in Sudan intr-o misiune ONU. "Nu am fost bodyguardul lui Nicu Gheara, nu am legaturi cu lumea interlopa si nu vreau sa fie folosit numele meu in niciun scandal", afirma Novacescu.

Comunicatul de presa al lui Novacescu:

"Am vazut cu surprindere o explozie mediatica in presa de ieri in care numele meu este mentionat in context negativ, nefavorabil si totalmente neadevarat. O stire neverificata a fost preluata de toate ziarele, televiziunile si site-urile din Romania.

Am fost implicat pe nedrept intr-un scandal care ma depaseste, dar ma vad nevoit sa am o reactie pentru ca ani de munca si realizari importante facute de mine sunt afectate cu buretele de aceasta serie de stiri aparute in presa.

Numele meu este Mihai Novacescu, am aparat steagul Romaniei din postura de ofiter SPP si sunt invatat cu un anumit gen de disciplina. Nu doresc sa intru in polemici si nici nu vreau sa fiu varful de lance intr-o lupta marsava, dar ma vad nevoit sa-mi apar numele.

Am fost angajat la Serviciul de Protectie si Paza prin transfer de la C.S.F.C. Dinamo Bucuresti. Intreaga viata mi-a fost influentata de rigorile militare si regulile sportive. Mi-am indeplinit datoria la SPP, drept pentru care am activat in Sudan ca reprezentant al institutiei intr-o misiune a Natiunilor Unite, selectia fiind facuta de reprezentantii ONU.

Cunostintele mele in domeniul securitatii au facut ca multe persoane sa imi ceara sfatul in acest domeniu. Increderea pe care mi-au acordat-o este rezultatul unui istoric profesional la care privesc retrospectiv cu mandrie.

Resping ferm acuzatiile aparute in presa. Neg vehement incercarile de a lega numele meu de anumite persoane si va rog sa reparati aceasta eroare. Informatia neadevarata cu privire la faptul ca as fi fost garda de corp pentru Nicu Gheara a fost preluata dintr-un articol aparut in 2005 pe fondul unui alt scandal politic. La acel moment nu am depus eforturile necesare pentru a nega acest lucru deoarece am considerat ca, cei care ma cunosc nu iau in seama astfel de stiri. De altfel, articolul prezenta si un punct de vedere al SPP care ma exonera de orice acuzatii.

La 13 ani distanta ma vad nevoit sa va transmit aceasta scrisoare pentru a nu cara dupa mine in mediul virtual o 'piatra de moara' care ma afecteaza in mod nedrept. Nu am fost bodyguardul lui Nicu Gheara, nu am legaturi cu lumea interlopa si nu vreau sa fie folosit numele meu in niciun scandal.

Ca dovada a faptului ca informatiile aparute in mass-media de ieri nu reflecta realitatea in ceea ce ma priveste sunt chiar pozele publicate in care nu apar eu. "

Vicepremierul Paul Stanescu a declarat, joi,ca il cunoaste de 20 de ani pe Mihai Novacescu, pe care l-a numit pe un post de consilier personal, dar ca nu stie cu ce s-a ocupat, ca va cerceta, va analiza si va lua o decizie. Intrebat ce il recomanda pe Novacescu pentru acest post si in ce domeniu il consiliaza, vicepremierul a devenit iritat si le-a raspuns jurnalistilor ca nu e treaba lor, a relatat ieri News.ro.