Mai multe persoane s-au adunat, joi, in fata Muzeului Taranului Roman, unde de la ora 18.00 era programata proiectia filmului romanesc "Soldatii. Poveste din Ferentari", pentru a opri difuzarea peliculei, pe motiv ca filmul face "propaganda homosexuala". Mai multi protestatari au intrat in sala de cinema si au oprit proiectia filmului, cu manele, potrivitAntena 3.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dupa o jumatate de ora de la inceperea proiectiei filmului semnat de Ivana Mladenovic, mai multe persoane au facut galagie si au proiectat lumini pe ecran, relateaza News.ro.

La un moment dat, in timp ce in sala se difuza filmul "Soldatii, poveste din Ferentari", in sala s-au auzit manele.

Politia a trebuit sa intervina pentru a-i linisti pe manifestanti.

Un barbat a fost escortat, iar altii au parasit de bunavoie sala. In urma acestui incident, proiectia filmului a fost reluata.

O asociatie numita "Fratia Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de Biruinta" a organizat evenimentul de protest "Chemarea taranului roman", "pentru a opri propaganda homosexuala ce se incearca a se face in acest simbol national al neamului romanesc!"

Amintim ca duminica trecuta mai multi crestini fundamentalisti au intrat in sala de cinema a Muzeului Taranului Roman si au intrerupt difuzarea filmului "120 BPM", cantand muzica bisericeasca si Imnul Romaniei.

UPDATE Victor Roncea afirma, intr-un drept la replica transmis HotNews.ro. ca nu a pus manele la proiectia filmului, ci i-a "sunat telefonul, iar tonul de apel este o manea".

Acesta sustine ca nu este nici "fundamentalist ortodox" si nici "nationalist" si ca la un moment dat a simtit "o lovitura in cap" si a "reactionat, iar domnisoara a tipat, iar filmul a fost intrerupt de catre politistii sub acoperire".

Roncea spune ca nu a opus rezistenta in fata oamenilor legii si ca politistii "au actionat abuziv, nerespectand procedurile legale", intrucat nu s-au prezentat, si ca a fost scos "abuziv" din sala.

"Ati insinuat prin asocierea persoanei mele cu grupul care a protestat in straie populare in fata muzeului ca am participat si la manifestatia anterioara. Lucru total neadevarat, am ajuns fix inainte de a incepe filmul, am filmat tot. Deci nu fac parte din grupul mentionat de dvs, ba chiar ma dezic total de acel grup. Iar asocierea persoanei mele cu acel grup imi denigreaza imaginea", crede Victor Roncea.

"La inceperea filmului telefonul mi-a sunat si s-a blocat, nu puteam raspunde sau inchide, e stricat, nu am ce sa-i fac. Soneria telefonului este, din intamplare, o manea, drept dovada ca subiectul filmului se potriveste perfect pasiunea mea pentru Ferentari si manele. Oamenii, desi au venit sa vizioneze un film despre manele, au inceput sa tipe si urle sa inchid soneria, o domnisoara a venit si a incercat sa-mi dea peste telefon,fara sa-mi ceara voie, am ferit mana in care tineam telefonul si apoi m-a impins si a urlat intre dinti 'ma enervezi'", mai spune acesta, admitand insa ca "intr-un moment de slabiciune" a injurat, insa "asa se vorbeste-n Ferentari, in caz ca nu stiati!"