Premierul Viorica Dancila a anuntat joi ca se va introduce obligatia ca firmele de stat si private care au cel putin 50 de salariati sa aiba "in structura de personal un expert in egalitatea de sanse" intre femei si barbati. Ulterior, la finalul sedintei de Guvern, purtatorul de cuvant Nelu Barbu a declarat ca nu este vorba despre o obligatie, ci despre "posibilitatea" ca firmele sa angajeze un asemenea expert, in limita posibilitatilor salariale.

Viorica Dancila si Liviu DragneaFoto: Hotnews

De asemenea, firmele pot opta pentru trimiterea unuia dintre angajati la cursuri de formare in profesiile de expert sau tehnician in egalitate de sanse, a adaugat Nelu Barbu.

  • Participa mai jos la sondajul HotNews.ro: Au firmele romanesti nevoie de experti in egalitate de sanse femei/barbati?

"Vrem ca in Romania egalitatea de sanse dintre femei si barbati sa fie efectiv asigurata", a spus primul ministru, in deschiderea sedintei de guvern.

"Cred ca acest lucru este foarte important. Ca urmare vom introduce obligatia persoanelor juridice din sistemul public dar si din sectorul privat care au peste 50 de salariati de a avea in structura de personal un expert in egalitate de sanse", a explicat aceasta.

Viorica Dancila a sustinut ca prin aceasta masura nu se urmareste incarcarea "birocratiei cu noi functii" dar se doreste ca "sarcina expertilor sa fie exercitata in mod activ si util".