Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca 16 persoane au murit, in acest sezon, de gripa.

Ministrul a spus ca 16 decese au fost cofirmate de laborator ca fiind cauzate de gripa.

Pintea a subliniat totodata ca "nu avem epidemie, avem focare locale", cu toate acestea a zis ca "epidemia se va prelungi pana in luna aprilie".

Potrivit acesteia, mai exista 136.884 doze de vaccin. De asemenea, au fost vaccinate antigripal peste 800.000 de persoane.

La nivel national, in saptamana 29 ianuarie - 4 februarie, s-au inregistrat 543 de cazuri de gripa, conform informatiilor furnizate, joi, de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), citate de News.ro.

Din cele 16 decese confirmate cu virus gripal, 11 au fost cauzate de tip A si 5 tip B.

Opt dintre decese au fost raportate in ultimele zece zile, fiind vorba despre o fetita de 8 ani din Neamt, un barbat in varsta de 66 de ani din judetul Bihor, doi barbati in varsta de 40, respectiv 50 de ani din judetul Mures, doi barbati de 62, respectiv 73 de ani si o femeie de 66 de ani din judetul Iasi si un barbat in varsta de 78 ani din Dambovita. Toti aveau si alte afectiuni si erau nevaccinati antigripal.