Salvamontistii au primit 39 de apeluri de urgenta in ultimele 24 de ore, cele mai multe fiind pentru Sinaia, potrivit Salvamont Romania, scrie News.ro. De asemenea, in ultimele 24 de ore salvamontistii au primit 20 apeluri prin care se solicitau informatii privind starea partiilor si diferite zone montane.

In ultimele 24 de ore la Dispeceratul National Salvamont s-au primit 39 de apeluri de urgenta: noua apeluri pentru Salvamont Sinaia, trei apeluri pentru Salvamont Harghita, trei apeluri pentru Salvamont Cavnic, sase apeluri pentru Salvamont Lupeni, cinci apeluri pentru Salvamont Valcea, patru apeluri pentru Salvamont Caras-Severin, patru apeluri pentru Salvamont Predeal, doua apeluri pentru Salvamont Alba, un apel pentru Salvamont Municipiul Brasov, un apel pentru Salvamont Gorj, un apel pentru salvamont Busteni si un apel pentru Salvamont Cluj.

Potrivit Salvamont Romania, in toata luna ianuarie s-au primit 1.003 apeluri prin care se solicitau informatii despre zona montana, dintre acestea, 614 apeluri au fost inregistrate la Dispeceratul National Salvamont, restul de 289 apeluri fiind facute direct structurilor salvamont locale sau judetene.

In ianuarie, luna plina de iarna, salvamontistii au fost solicitati sa intervina in 1.338 de actiuni de salvare si de acordare a primului ajutor medical, actiuni in care au fost salvate 1.458 persoane.